2202-Bilim Olimpiyatları Programı Birinci Aşama Sınavı Bilgilendirme Toplantısı

TÜBİTAK 2202 - Bilim Olimpiyatları programı kapsamında ortaokul ve lise öğrencilerinin temel bilimler ve bilgisayar bilimleri alanlarına ilgilerini artırmak, çalışmalarını yönlendirmek ve bu alanlarda özel eğitim olanakları sağlamak yolu ile gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla her yıl Astronomi-Astrofizik (yeni), Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Bilgisayar, dallarında Bilim Olimpiyatları’nı düzenlemektedir.

17.04.2024 145

Bilim olimpiyatlarında başarılı olan öğrenciler Astronomi-Astrofizik, Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Ortaokul Matematik ve Ortaokul Bilgisayar dallarında seçilmekte, eğitilmekte, her yıl düzenlenen Bölgesel ve Uluslararası olimpiyatlarda ülkemizi temsil etmektedirler.

Okulumuz öğrencilerine 2202 Bilim Olimpiyatları Programı TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) bünyesinde yer alan Yarışmalar Grubu tarafından yürütülen TÜBİTAK bilim olimpiyatları sürecini ulusal, uluslararası ve bölgesel bilim olimpiyatları olmak üzere üç kulvarın tanıtımını ve bilim yarışmalarına başvuru süreçleriniŞanlıurfa il milli eğitim müdürlüğü arge birimi TÜBİTAKGAP bölgesi bilim elçisi Ahmet DEMİR tarafından anlatıldı.

Sunumlarını video- görseller ve slaytlarla gerçekleştiren hocamız Ahmet DEMİR ‘e Okulumuz adına çok TEŞEKKÜR ediyoruz.

17-04-202417-04-202417-04-202417-04-2024