DİYARBAKIR / SUR - Vali Aydın Arslan Fen Lisesi

ÖĞRENCİLERİMİZDEN ŞİİR ZİYAFETİ

Şiir, gökkuşağının yedi rengini çocuk gülüşlerinde aramaktır.

Şiir, Anka kuşunun kanadında uçsuz bucaksız gökyüzünü seyre dalmaktır.

Şiir, evrenin kutsallığını eşsiz kar tanelerinde görebilmektir.

Şiir, yeni gelen güne umutla merhaba demektir.

Şiir, sevgi okyanusunda mavi yolculuğa çıkmaktır.

Şiir, yıldızların ışıltısında, ay yüzlü sevgilinin hayaliyle dans etmektir.

Tarihten bu güne, kağıtlar bitti, mürekkepler tükendi, ömürler toprağa yar oldu ama şiir hiç

bitmedi. Duygu, his, hayal var oldukça, camlar mumların aleviyle buğulandıkça, lambada titreyen

alev üşüdükçe, kısacası insan denen mefhum var oldukça şiir asla yok olmayacaktır.

Biz de  istedik ki loş bir ışığın, hoş bir ışıltıyla karanlıklarda kalan yüreğimize ateş böcekleri

gönderelim. Yüreğimizde biriken harfler kelime kelime dizilsin mısra olup kalbimize. Sonra da

bize dair ne varsa bir şiirin tüm mısralarına sığışmaya çalışsın.

Okulumuz öğrencileri  ve Mudur Başyardımcımız Diyadin Akdemir’in okuma ve yorumlamalarıyla  2023-2024 eğitim öğretim yılı şiir dinletimizi gerçekleştirdik. Başta bu organizasyonda emeği geçen edebiyat öğretmenlerimiz Müjde Tanrıkulu, Menekse Göksu’ya,  etkinliğimize okuma ve yorumlamalarıyla katkı sağlayan Müdür Başyardımcımız Diyadin Akdemir’e  ve emeği geçen  tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz. Bizleri yalnız bırakmayan tüm öğretmen ve öğrencilerimize de ayrıca teşekkür dileriz.

06-06-202406-06-202406-06-202406-06-202406-06-202406-06-202406-06-2024

Yayın: 06.06.2024 - Güncelleme: 06.06.2024 11:11 - Görüntülenme: 483